ERASMUS İNGİLİZCE YETERLİLİK SINAVI BAŞVURULARI BAŞLAMIŞTIR !!! / APPLY NOW FOR ERASMUS ENGLISH PROFICIENCY EXAM!!!

Değerli Erasmus Adayları,

Üniversitemizin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak ve 26 Şubat 2021 tarihinde - saat 13:00'da başlayacak olan Erasmus İngilizce Yeterlilik Sınavı başvuruları başlamıştır. Sınav "Mergen" sistemi üzerinden tüm öğrencilerimiz ve akademik personelimiz için (araştırma görevlileri hariç)  çevrim içi (online) olarak yapılacak ve sınav süresi 90 dakika olacaktır. Mergen sisteminde kaydı bulunmayan araştırma görevlilerimiz ve idari personelimiz ise aynı sınava aynı tarih ve saatte yüz yüze olarak gireceklerdir. (Sınava yüz yüze girecek bu adaylarımıza sınav yerleri en geç 24 Şubat 2021 tarihine kadar ayrıca mail ile iletilecektir)

24.01.2020 tarihli ve 6 sayılı Erasmus Komisyon Kararına göre yapılacak bu sınavın geçerliliği 2 (iki) yıl olacaktır. Bu sınavda İngilizce'de okuduğunu anlama ve yazarak kendini ifade etme becerileri test edilecektir.

Ücretsiz olarak yapılacak bu sınava Üniversitemiz bünyesindeki tüm öğrencilerimiz, idari ve akademik personelimiz katılabilir. Sınav için son başvuru tarihi 18 Şubat 2021 olup, saat 23:59'da başvurular kapatılacaktır.

Bu sınavdan alınan sonuçlar diğer değişim programları, Mevlana ve Farabi Değişim Programları için de kullanılabilir.

Değişim programlarına katılmak isteyen tüm öğrencilerimizi ve personelimizi bu sınava girmeye davet ediyor, sınava girecek olan adaylarımıza başarılar diliyoruz.

BAŞVURU FORMUNA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ>>

ALKÜ ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ

________________________________________________________________________________________

Dear Erasmus Candidates,

The applications have started for the Erasmus English Proficiency Exam which is going to be on the 26th of February 2021 at 1 pm. This exam is going to be online on "Mergen" system for all students and academic staff (except for research assistants) and it will last for 90 minutes. The research assistants and administrative staff who are not registered on “Mergen” are going to take the same exam on the same day and at the same time physically on our campus. (For these candidates the place of exam will be informed via mail before the exam)

According to the Erasmus Commission Decision Number 6 made on 24th of January 2020; this exam result will be valid for two years in Erasmus applications. Reading and writing skills are going to be tested in this exam.

All students and academic / administrative staff can take this exam which is going to be free of charge. The deadline of the applications is on the 18th of February 2021 at 23:59.

You can use the score of this exam for the applications of other exchange programs such as Mevlana and Farabi at ALKU.

All students of us and academic / administrative staff are invited to take this exam to apply for any exchange programs at our Institution.

Good luck in advance for the all candidates.

CLICK HERE TO APPLY FOR THE EXAM>>

ALKU ERASMUS COORDINATORSHIP