2021-2022 ERASMUS ÖĞRENİM/STAJ/PERSONEL NİHAİ SONUÇLARI

2021-2022 ERASMUS ÖĞRENİM/STAJ/PERSONEL NİHAİ SONUÇLARI

Değerli ALKÜ Ailesi,

Bildiğiniz gibi 2014 - 2020 Erasmus + Programı proje dönemini tamamlayan üniversitemiz de 2021 - 2027 dönemi için ECHE başvurusunu yapmış ve başvurumuz olumlu sonuçlanarak 2027 yılına kadar Erasmus faaliyetlerine devam etme hakkı kazanmıştır. Başvurumuzun kabul edilmesi neticesinde Ulusal Ajans ile yapacağımız yeni hibe sözleşmeleri ile yeni ismi ile KA 131 Projelerini sürdürmeyi umuyoruz. Bu anlamda 2021 KA131 proje başvurumuzun bu sene en geç eylül - ekim aylarına kadar neticelenmiş olmasını beklemekteyiz. Bu projemiz netleştiğinde her bir faaliyet türü için yeniden başvuru ilanı yayınlanacağından kazanamayan adaylarımızın üzülmemesini temenni ederiz. ALKÜ olarak her zaman olduğu gibi hedefimiz üniversitemize tahsis edilen hibenin tamamını en iyi şekilde kullanıp mümkün olduğu kadar çok sayıda öğrencimizi ve personelimizi faydalandırmak ve sıfır hibe iadesi yapabilmektir. Erasmus Ofisi olarak bu doğrultuda çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

KA 103 projesi kapsamında 12.04.2021 tarihinde yayınlanan 'Erasmus 2021-2022 Ön Değerlendirme Sonuçları' için verilen 5 günlük itiraz süresi neticesinde Erasmus Değişim Programı kapsamında 2021 - 2022 Eğitim - Öğretim yılı içerisinde programın Öğrenim / Staj / Personel hareketliliklerinden faydalanmaya hak kazanan öğrencilerinin ve akademik - idari personelinin isimleri kesinleşmiş, ve nihai sonuçlar bu duyuruda sizlere sunulmuştur. Öğrenim Faaliyeti kapsamında aşağıdaki listede güz dönemi için belirlenen adaylarımız 2021 projesi kapsamında faaliyetlerine katılacaktır. Verilen süre zarfında sunulan itiraz dilekçelerine geri dönüş yapılmıştır, yapılamamış olanlara da hafta içerisinde mail ile yanıt verilecektir. Öncelikle Erasmus hareketliliklerinden faydalanmaya hak kazanan bütün öğrencilerimizi ve akademik - idari personelimizi gönülden tebrik ederiz. Ayrıca kazanamayan bütün öğrencilerimizin ve akademik - idari personelimizin hibesiz bir şekilde bu hareketliliklerden yararlanma hakkı bulunmaktadır. Hibesiz faaliyetlere katılmak isteyen adaylarımızın, aşağıdaki dilekçeyi doldurup, imzalayıp tarattıktan sonra en geç 23 Nisan 2021 tarihine ve mesai saati bitimine kadar erasmus@alanya.edu.tr mail adresimize göndermeleri gerekmektedir. Hareketliliğe hibesiz katılan adaylarımıza, 2021 bütçesinin müsait olması durumunda hibelendirme yapılabileceğini de belirtmek isteriz. 

2021 - 2027 dönemi için Avrupa Komisyonun üzerinde önemle durduğu dijitalleşme hedefleri doğrultusunda, bu sene uygulamalarda ilk defa karşılaşacağınız yenilikler olacak. Mümkün olduğu kadar (ıslak imzalı belgeler hariç) bütün belgelerin dijital ortamda doldurulup paylaşılması gerekecek. Bu sebeple kazanan öğrencilerimiz ve personelimiz için hazırladığımız kılavuzlar sizler için birer yol haritası niteliğindedir. İnternet sitemizden ulaşabileceğiniz bu kılavuzlarda hareketliliğe başlamadan, başladıktan sonra ve hareketliliğinizi bitirmeniz sonrasında yapacaklarınız adım adım anlatılmıştır. Dijital ortamda her bir öğrencimiz ve personelimiz için oluşturulacak dosyalarda iş akışını gösteren check list'ler ofisimiz tarafından kullanımınıza açılacaktır. Hareketliliğiniz süresince bir sorunla karşılaşmamak için bu check listleri ve kılavuzları kapsamlı bir şekilde okumanızı tavsiye ederiz. Öte yandan, staj hareketliliğini kazanan adaylarımız irtibat kişileri ile bağlantıya geçerek ulaşım, konaklama ve staj faaliyetleri ile ilgili görüşme sağlayabilirler. Ayrıca önümüzdeki günlerde kazanan öğrencilerimiz ile online olarak iki kez kazananlar toplantısı düzenlemeyi planlamaktayız. Bu toplantıların ilki "Güz Dönemi" öğrenim hareketliliğini kazananlar için, ikincisi ise staj hareketliliğini kazananlar için olacaktır. Bu toplantılara katılım zorunludur. Toplantıların nasıl yapılacağı, tam tarihi ve saati sizlere hem internet sitemizden hem de mail ile bildirilecektir. Ayrıca hareketliliklerden hak kazanıp da bu hakkından feragat etmek isteyen öğrencilerimiz ve personelimiz aşağıdaki linki tıklayıp feragat dilekçesine ulaşabilir. Feragat etmek isteyen adaylarımızın, bu dilekçeyi doldurup, imzalayıp tarattıktan sonra en geç 23 Nisan 2021 tarihine ve mesai saati bitimine kadar erasmus@alanya.edu.tr mail adresimize göndermeleri gerekmektedir. Zamanında feragat etmeyen adaylarımız faaliyetlerine katılmadığı takdirde bir sonraki dönem başvurularında -10 puan kesintiyle karşılaşacaklardır.

 

 

 

 

FERAGAT DİLEKÇE ÖRNEĞİ (Hangi faaliyet türünden feragat ettiğinizi mutlaka dilekçede belirtiniz)

HİBESİZ FAYDALANMAK İSTEYENLER İÇİN DİLEKÇE ÖRNEĞİ

 

Hareketliliklerinizde başarılar dileriz.

ERASMUS KOORDİNATÖRLÜĞÜ

19.04.2021


  • 19 Nisan, 2021