2021-2022 ERASMUS ÖĞRENİM/STAJ/PERSONEL ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

2021-2022 ERASMUS ÖĞRENİM/STAJ/PERSONEL ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

Değerli ALKÜ Ailesi,


Bilindiği gibi bu başvuru döneminde iki farklı projeden iki farklı ilana çıkılmıştır. 2020 Proje Dönemi için 10 kişilik kontenjan Personel Faaliyetine (Ders Verme 3; Eğitim Alma 7); 16 kişilik kontenjan Öğrenim Faaliyetine ve 32 kişilik kontenjan da Staj Faaliyetleri için belirlenmiştir. Bu anlamda Personel Faaliyeti için az sayıda kontenjan olduğundan birim bazlı kontenjan dağılımına gerek duyulmamış ancak Öğrenim ve Staj Faaliyetleri için şeffaf ve adil bir kontenjan dağılımı hedefiyle fakülte bazlı (fakülte/myo/enstitü) dağıtım yapılmıştır. Bunun neticesinde Öğrenim Faaliyeti için 16 kişilik [her bir Enstitü(1) / Fakülte(10) / MYO(5)] kontenjanStaj Faaliyeti için ise 32 kişilik [her bir Enstitü(2) / Fakülte(20) / MYO(10)] kontenjan ataması gerçekleştirilmiştir. 

Erasmus 2021 Erasmus Projesi başvuru süreci henüz tamamlanmadığından ve 2021 yılı projesinin tamamlanması öngörülenden uzun süreceği anlaşıldığından, ancak aşağıdaki "zorunlu uyarı" ile ilana çıkılabileceği Ulusal Ajans tarafından ifade edilmiştir. Bu nedenle bu başvuru döneminde kontenjanları maalesef sınırlı tutmak zorunda kalmış ve 2021 projesi kapsamında Öğrenim Faaliyeti için 16 kişilik [her bir Enstitü(1) / Fakülte(10) / MYO(5)] kontenjan belirlemiştik.  Her ne kadar, şu anki öngörülemezlik neticesinde 2021 projemiz kapsamında sınırlı kontenjan ataması yapılmış olsa da; 2021 Erasmus Projesi tamamlanıp bütçemiz yıl içerisinde netleştiğinde hem Öğrenim, hem Staj hem de Personel Faaliyetleri için tekrar ilana çıkılacağının müjdesini şimdiden vermek isteriz. 

 

Zorunlu Uyarı: 

 “Türkiye ile Avrupa Birliği arasında 2021-2027 yeni Erasmus+ programına katılım anlaşması ile 2021 Yılı Delegasyon Anlaşması henüz imzalanmamıştır. Söz konusu anlaşma süreçlerinde yaşanacak gecikmelerden veya aksaklıklardan kaynaklanabilecek  maddi veya manevi kayıplardan kurumumuz ve Türkiye Ulusal Ajansı sorumlu tutulamaz.


Her ne kadar geçtiğimiz yıldan beri COVID-19 hem gelen hem de giden Erasmus hareketliliğini olumsuz etkilemiş olsa da önümüzdeki yıl için faaliyetlerin artarak devam edeceği öngörülmektedir. Ancak hedefimiz ALKÜ öğrencilerinin mümkün olduğunca hepsinin eğitim hayatları boyunca en az bir kez Erasmus hareketliliklerinden faydalanabilmelerini sağlamaktır. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımız devam etmektedir.


Önemli: Hareketliliğe hak kazanan öğrenci ve personelimiz bir hafta içerisinde bizlerden bilgilendirme maili alacaklardır. Yapılacak olan "kazananlar toplantısında" (Nisan sonu veya Mayıs başı ve online olması planlanmaktadır) bundan sonraki süreç hakkında detaylı bilgi verilecektir. Şimdiden süreç hakkında ön bilgi almak isteyen adaylarımızın kazananlar kılavuzunu incelemeleri önerilir. Karşı kurumlara nominasyon yapılıp "Kabul Mektubu" alınmadan başvuru yapan herkesin "Aday" statüsünde olduğu unutulmamalıdır.


Not: İlan edilen sonuçlar hakkında resmi itirazlarınızı muhakkak adınızı, soyanızı ve T.C. kimlik numaranızı belirterek imzalı bir itiraz dilekçesi ile en geç 16.04.2021 tarihine kadar erasmus@alanya.edu.tr mail adresine, gönderiniz. Dilekçe ile yapılmayan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

 

 

 

Ön değerlendirmeyi geçen tüm adaylarımızı tebrik eder, geçemeyen adaylarımızın da yıl içerisinde tekrar çıkılacak ilanı sabırla beklemelerini temenni ederiz.

ERASMUS KURUM KOORDİNATÖRLÜĞÜ

12.04.2021


  • 12 Nisan, 2021