Erasmus Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı ve Başvuru Süreci Hakkında

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve ülkemizin 10 ilini etkileyen deprem felaketinden dolayı 25- 26 Şubat 2023 tarihlerinde yapılması planlanan yüzyüze Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı (YSTS) ertelenmiştir. Bu kapsamda 2023- 2024 eğitim öğretim güz yarıyılı için öğrenim hareketliliği başvurusu alınmayacaktır. 2023- 2024 eğitim öğretim bahar yarı yılı için öğrenim hareketliliği başvuruları ise güz dönemi başında yüzyüze yapılması planlanan YSTS sonrasında alınacaktır.

Erasmus öğrenci staj hareketliliği ve personel hareketlilikleri için ise çevrimiçi YSTS düzenlenecek olup sınav tarihi ayrıca duyurulacaktır.

Erasmus öğrenci staj hareketliliği ve personel hareketliliklerine başvuru tarihleri güncellenecek olup en kısa sürede tarafınıza erasmus.alanya.edu.tr adresi üzerinden duyurulacaktır.

Erasmus öğrenci staj ve personel hareketliliklerine başvuru aşamaları:

1. Aşama : Erasmus öğrenci staj ve personel hareketliliğine başvurularının alınması. Bu aşamada karşı kurumdan alınacak 3 imzalı learning agreement for traineeship (öğrenci için) ve mobility agreement (personel için) ibraz edilmelidir.
  2. Aşama: Erasmus öğrenci staj ve personel hareketliliğine başvuran kişilerden Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavına katılmak isteyenler için daha sonra duyurulacak tarihte 2 aşamalı çevrimiçi Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı düzenlenecektir. Koordinatörlüğümüz tarafından kabul edilen dil sınavlarından birinin sonucuna sahip olanlar bu sonuçları başvuruda kullanabilirler. 2022- 2023 eğitim öğretim yılı Erasmus YSTS sonuçları da geçerlidir. Ayrıca hazırlık muafiyet sınavını başarı ile tamamlamış öğrenciler ve hazırlık sınıfını tamamlamış öğrenciler herhangi bir sınav sonucu ibraz etmedikleri taktirde YSTS B1 seviyesinin yüzlük sistemdeki en alt puanından değerlendirmeye alınacaklardır.

ÖNEMLİ: Çevrimiçi olarak yapılacak Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavının geçerlilik süresi Erasmus Yürütme Komisyonu tarafından 1 başvuru dönemi ile sınırlandırılmıştır.

• Erasmus Koordinatörlüğü
  • 15 Şubat, 2023