ALKÜ ile Tunus'taki Kartaca Üniversitesi Arasında Çevrimiçi Toplantı Düzenlenmiştir

ALKÜ ile Tunus'taki Kartaca Üniversitesi Arasında Çevrimiçi Toplantı Düzenlenmiştir
  • Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
  • 24 Mayıs, 2022
ALKÜ ile Tunus'taki Kartaca Üniversitesi Arasında Çevrimiçi Toplantı Düzenlenmiştir

24 Mayıs'ta ALKÜ ve Tunus'taki Kartaca Üniversitesi ile çevrimiçi Erasmus KA171 toplantısı düzenlenmiştir. 1988 yılında kurulan Kartaca Üniversitesi, sıralamalarda Tunus’un en büyük üniversitesi konumundadır. Kartaca Üniversitesi’nin 50.000 öğrencisi ve 3000 akademik personeli bulunmaktadır. Kartaca Üniversitesi yetkilileri ile gerçekleştirilen çevrimiçi toplantıda iki kurum personelinin etkileşime geçerek ortak çalışmalar yürütmesi, Erasmus KA171 kapsamında kısa süreli öğrenci ve personel değişim hareketliliklerinin sağlanması konuları görüşülmüştür.


Toplantıda, ALKÜ Uluslararası İlişkiler Ofisi Genel Koordinatör Yardımcısı Öğr. Gör. Eren İrfanoğlu ve Erasmus Kurum Koordinatörü Öğr. Gör. Gülsiye Bıçak’ın hazır bulunmuştur. Bu toplantıya, Kartaca Üniversitesi’ni temsilen ilgili Rektör Yardımcısı Prof. Mongi Besbes, Akademik İşler ve Bilimsel Ortaklıklar Direktörü Prof. Taher Jallouli, Bilimsel Araştırma ve Uluslararası İşbirliği Sorumlusu Sn. Rania Bengrich, Uluslararası İşbirliği Ofisi Başkanı Sn. Hajer Ferchichi ve Uluslararası İşbirliği Ofisi Üyesi Sn. Slah Lassir katılım göstermiştir.


Kartaca Üniversitesi’nin Türkiye’de Çukurova Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi ve Iğdır Üniversitesi ile Erasmus KA171 ortaklığı bulunmaktadır. ALKÜ, kurumlararası imzalanacak bu anlaşması ile Kartaca Üniversitesi'nin Türkiyedeki 5. partneri olacaktır.