BULGARİSTANDAKİ ORTAĞIMIZ İLE İKİLİ PROJE İÇİN İLK ADIM ATILDI

• 25 Kasım, 2020
BULGARİSTANDAKİ ORTAĞIMIZ İLE İKİLİ PROJE İÇİN İLK ADIM ATILDI

ALKÜ Erasmus Ofisi Angel Kanchev Üniversitesi ile KA2 Stratejik Ortaklıklar Projelerine Birlikte Katılacak

ALKÜ Erasmus Ofisi, ekim ayı içerisinde Bulgaristan’da bulunan partner üniversiteler ile halihazırdaki anlaşmaların kapsamını genişletmek ve ortak projeler yürütmek amacıyla birebir görüşmek üzere üniversitelere bir dizi ziyarette bulundu. Uluslararası İlişkiler Ofisinden Öğr. Gör. Koray Kaya ve Öğr. Gör. Eren İrfanoğlu’nun katıldığı bu ziyaretlerde, Bulgaristan’ın çeşitli şehirlerinde bulunan 7 partner üniversite ziyaret edildi. Sırasıyla, Ruse Angel Kanchev Üniversitesi, Sofya İletişim Üniversitesi, Stara Zagora Trakya Üniversitesi, Sofya Teknik Üniversitesi, Plovdiv Tarım Üniversitesi, Varna Teknik Üniversitesi ve Varna Ekonomi Üniversitesi ziyaret edilerek KA2 Stratejik Ortaklık Projesi için ön görüşmeler sağlandı. Bu görüşmeler neticesinde Ruse Angel Kanchev Üniversitesi ile ortak proje yapma konusunda prensipte anlaşılmıştır. ALKÜ olarak Erasmus KA2 Stratejik Ortaklıklar Projesine akreditasyonumuzun gerçekleşmesi akabinde ellerinde bulunan elliden fazla projeden uygun olanlara ortak olabileceğimizin garantisi verilmiştir.

Ruse Angel Kanchev Üniversitesi’ni Tanıyalım

12 Kasım 1945 tarihinde kurulan Ruse Teknik Üniversitesi, 1995 yılında Angel Kanchev Üniversitesi olarak ismini değiştirmiştir. Bulgaristan’ın kuzeyindeki Ruse şehrinde yer alan üniversite, Sofya dışında bulunan ‘İlk Ulusal Teknik Üniversite’ olma özelliğini taşımaktadır. Avrupa ve dünyadaki çeşitli ülkelerden yaklaşık 300 üniversite ile Erasmus anlaşması bulunan Ruse Üniversitesi’nin 8 fakültesi bulunmaktadır. Bunlar; Tarım ve Endüstri Fakültesi, Makine ve İmalat Mühendisliği Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Fakültesi, Ulaştırma Fakültesi, İşletme Fakültesi, Fen Bilimleri ve Eğitimi Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Halk Sağlığı Fakültesi’dir.