ECHE BELGESİ 2027 YILINA KADAR UZATILDI

• 28 Aralık, 2020
ECHE BELGESİ 2027 YILINA KADAR UZATILDI

ALKÜ ERASMUS OFİSİ ECHE BELGESİNİ 2027 YILINA KADAR UZATTI

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler Ofisi Erasmus Birimi, bu yılın sonunda bitecek olan ve Avrupa Komisyonu tarafından verilen ECHE Kalite Sertifikası’nın uzatılması hususundaki talebini, Avrupa Komisyonuna Temmuz 2020’de iletmiş idi. Avrupa Komisyonu tarafından yapılan incelemelerle Üniversitemiz Erasmus Birimi’nin gerekli şartları yerine getirdiği açıklanarak, ECHE Kalite Sertifikası’nın 2027 yılına kadar uzatılması talebimiz uygun bulunmuştur. Böylece Avrupa Komisyonu, ALKÜ Erasmus Biriminin hazırlamış olduğu ECHE Teklif Taslağı’nı 100 tam puan vermek suretiyle başarılı bulmuş ve onaylamıştır.

Bu bağlamda Yükseköğretim Kurumlarının Erasmus öğrenci ve personel değişim faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için mecburî sertifika niteliğinde olan ECHE Kalite Sertifikası’nın yeniden alınması neticesinde ALKÜ, Avrupa Komisyonun hibelendirdiği Avrupa Birliği Proje Çağrılarına başvurmaya hak kazanmıştır. Ayrıca üniversitemiz bünyesindeki gerekli şartları sağlayan öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz, 2027 yılına kadar tüm Erasmus faaliyetlerinden faydalanma hak ve şansına erişmişlerdir.

Erasmus Kurum Koordinatörlüğü

29.12.2020