Yıl Bazlı Erasmus İstatistiklerimiz Yayınlandı

Yıl Bazlı Erasmus İstatistiklerimiz Yayınlandı
  • Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi
  • 08 Nisan, 2022
Yıl Bazlı Erasmus İstatistiklerimiz Yayınlandı

Erasmus+ Değişim Programı kapsamında Erasmus Kurum Koordinatörlüğümüzde 2017 yılından beri yürütülmekte olan Erasmus+ KA131 projesine ait gelen ve giden yönlü tüm hareketliliklerimizin istatistikleri şeffaflık ilkemiz doğrultusunda yıl bazlı olarak sitemizde yayınlanmıştır. Koordinatörlüğümüz tarafından şu anda aktif olarak 2020 ve 2021 projelerinin bütçesi kullanılmakta olup, 2022 yılı bütçesi Türkiye Ulusal Ajansı tarafından henüz hiç bir üniversitenin hesabına aktarılmamıştır.

Her ne kadar 2020 yılında Üniversitemize aktarılan hibe miktarını şu zamana kadarki en üst seviyeye çıkarmış olsak da, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını Erasmus 2020 yılı gelen ve giden yönlü istatistiklerimizi maalesef olumsuz yönde etkilemiştir. Buna rağmen, 2021 yılından itibaren hareketliliklerimizdeki artış hızla devam etmekte; 2022 yılının sonunda da bu artışın istatistiklerimize de yansıyacağı düşünülmektedir. 

Uluslararasılaşma stratejimiz doğrultusunda, koordinatörlük olarak en önemli hedeflerimizden biri, yaklaşık 24 aylık kullanım süresi olan her bir bütçenin tamamını hareketliliklere ayırarak, sıfır hibe iadesi yapmaktır. 2017 ve 2018 yıllarında Üniversitemize tahsis edilen bütçenin tamamı bu hedef doğrultusunda kullanılmış ve sıfır hibe iadesi yapılmıştır. 2022 yılının mayıs ayında süresi dolacak olan 2019 bütçemizde de bu amacımızın gerçekleşeceği öngörülmektedir. Erasmus Seçim ve Karar Alma Komisyonumuz tarafından 2020 ve 2021 bütçesi ile çıkılan son Erasmus ilanımızda hedeflenen istatistiklere ulaşılamayacağı görülürse bütçe planlamaları neticesinde koordinatörlüğümüz tarafından 2022 yılı içerisinde yeni bir ilana çıkılabilir.  

 

Yıl bazlı olarak yayınladığımız istatistiklere ulaşmak için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz:

 

ERASMUS KA131 PROJESİ YIL BAZLI İSTATİSTİKLERİMİZ>>